Expertisecentrum UNiek

Onze school

Nirmal Biharie,
kinderfysiotherapeute Msc
( AGB code-04111432)
M: 0611223704
E: nirmalbiharie@expertisecentrum-uniek.nl

Ik ben Nirmal Biharie , kinderfysiotherapeute bij Expertise Centrum Uniek.

Ik werk sinds 2006 in de fysiotherapie en in 2014 behaalde ik mijn master diploma kinderfysiotherapie in Rotterdam.
Ik werk op alle drie locaties van de Nieuwe Haven, verdeeld over 2 dagen (maandag en donderdag).
Behandelen van de kinderen op school heeft verschillende voordelen. Kinderen missen zo min mogelijk lessen en hoeven dus niet eerder van school. Omdat de lijnen met de leerkrachten en Ib-ers kort is kunnen wij makkelijk overleggen en doelen aanpassen.
Tijdens mijn werkzaamheden op school, begeleid en behandel ik kinderen met verschillende klachten.
Hieronder een aantal klachten waarvoor ik kinderen op school behandel:
Fijn motorische klachten ( moeite met hanteren van kleine voorwerpen, knippen, knoopjes vastmaken, inkleurenenz. ).
Grof motorische klachten ( moeite met hinkelen, staan op 1 been, balans, klimmen, springen, gooien, vangen enz. ).
Schrijfproblemen ( pengreep, slecht leesbaar handschrift) .
Moeite met conditie als gevolg van astma, overgewicht of andere klachten .
Revalidatie na fracturen, gipsperioden, chemokuren of operaties.
Verschillende pijnklachten ( groeipijnen, voetklachten, sportblessures).
Bedplassen, obstipatie klachten vaak i.c.m. buikpijn.
Afwijkend looppatroon ( tenenlopen ).
Hyperventilatieklachten.
Nek/rug- en hoofdpijnklachten vaak als gevolg van een slechte houding.

Door de corona maatregelen van de afgelopen maanden was het lastig om met ouders af te spreken. Dit heb ik opgevangen door veel te bellen/ whatsappen en video bellen. Ook heb ik vaker foto’s van oefeningen en filmpjes opgestuurd.  Toen echt alles op slot was heb ik oefenpakketjes voor kinderen rondgebracht, zodat kinderen toch wat konden oefenen.

Naast de school behandel ik ook kinderen in de praktijk. In de praktijk zie ik kinderen van alle leeftijden. Ook baby’s, peuters en jong volwassen.

Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor kinderfysiotherapie betaalt u geen eigen risico. In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig.Brown 

Sara van Milt,
Logopedist en dyslexiespecialist
(AGB-code: 05193393)
M: 06-82050318
E: saravanmilt@expertisecentrum-uniek.nl

Mijn naam is Sara van Milt en ik ben logopedist en dyslexiespecialist bij Expertisecentrum Uniek. 

Ik werk op alle drie de locaties van basisschool de Nieuwe Haven. 
Ik behandel veel verschillende hulpvragen die te maken hebben met stem, spraak, taal, lezen, spellen en gehoor. Dit is allemaal nodig bij de communicatie met uw kind. Daarnaast kunnen we ook kijken naar het slikken en de ademhaling. Het kan zijn dat uw kind niet goed verstaanbaar is, woorden niet goed uit spreekt of spreekt met de tong tegen of tussen de tanden.
Ook kan het zijn dat uw kind niet alles begrijpt of in korte zinnen praat.
Daarnaast zijn er kinderen die twee of meer talen spreken.

Sommige kinderen hebben een speen of duimen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van uw kind.

U kunt mij bellen of mailen als u signalen bij uw kind herkent, als u zich zorgen maakt of als u vragen heeft.
Het kan ook zijn dat het consultatiebureau, de kinderopvang, de huisarts of de leerkracht u door stuurt naar een logopedist.

Ik sta graag voor u klaar om u en uw kind zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden.

 

Update Sara:

In oktober 2020 is Sara vanwege ziekte uitgevallen. Vanaf maart 2021 is zij langzaam weer begonnen met werken. De opbouw gaat langzaam, maar de goede kant op. Hierdoor zullen sommige kinderen nog iets langer moeten wachten op onderzoek en/of behandeling. Het streven is om na de zomervakantie weer 3 dagen te werken. Zij zal op woensdag en donderdag werkzaam zijn op het IKC en op vrijdag op het Hoofdgebouw. Zij kijkt er naar uit om de kinderen, ouders en professionals weer te zien en te spreken.

0
Website Uniek

Sinds september 2017 is Expertisecentrum Uniek gestart op IKC de Nieuwe Haven. Expertisecentrum Uniek is een multidisciplinaire zorgpraktijk die zich op scholen vestigt. Uniek biedt onder andere logopedie, kinderpsychologie en kinderfysiotherapie voor kinderen van de Nieuwe Haven en voor kinderen uit de omgeving. Met deze multidisciplinaire aanpak óp school streeft Uniek naar kwalitatieve zorg voor kinderen met een hulpvraag waarbij er korte lijntjes zijn tussen ouders, professionals en leerkrachten in de vertrouwde omgeving van het kind.  

Vanaf december 2019 zitten wij ook op het Hoofdgebouw!

Bij Sara van Milt (logopediste en dyslexiespecialiste) kunt u onder andere terecht voor onderzoek en behandeling bij spraak- en / of taalproblemen, lees- en / of spellingsproblemen, moeite met begrijpend lezen, duimen, open-mond gedrag, adem/stemproblemen en andere communicatieproblemen.

Bij onze kinderfysiotherapeut Nirmal Biharie kunt u onder andere terecht voor problemen met kleutervaardigheden als knippen, kleuren, tekenen, problemen met voorbereidend schrijven, een verkeerde pengreep, problemen met schrijven, pijnklachten, problemen met grof motorische ontwikkeling, een afwijkende lichaamshouding, tenenlopen of problemen tijdens de gymles.

Bij vragen kunt u ons altijd even aanspreken op school of een kijkje nemen op de website www.expertisecentrum-uniek.nl

Expertisecentrum Uniek heeft sinds kort een team met planners voor nieuwe aanmeldingen en wachtlijstbeheer. Onze planners nemen de administratie rondom nieuwe aanmeldingen voor logopedie, fysiotherapie, dyslexie en basis GGZ van zowel de intern begeleiders, als de behandelaars uit handen. Zij onderhouden contact met ouders, zorgen ervoor dat de aanvraag compleet is (inclusief verwijzing) en plannen de eerste afspraak in de agenda van onze behandelaars. Als er sprake is van een wachtlijst, dan informeren zij de ouders hierover en houden hen op de hoogte van de mogelijkheden. In die gevallen wordt er pas een verwijzing gevraagd als de eerste afspraak wordt gepland. 

Nieuwe aanmelding?
Aanmelden kan via onze website: https://expertisecentrum-uniek.nl/component/rsform/form/40-contactformulier en telefonisch, onze planners zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar op 085-877 2232.