LekkerFit Coach

Even voorstellen....Melanie Vis

Omdat nog niet iedereen mij kent, stel ik mij graag even voor! Mijn naam is Melanie Vis, ik ben 27 jaar, woonachtig in Rotterdam en diëtist sinds 2016. Vanaf 2016 ben ik LekkerFit!- Coach en zie ik veel kinderen met hun ouders. Ik vind het erg leuk om als LekkerFit! Coach te werken. De sfeer is goed op de scholen en ik ontmoet steeds weer andere leuke kinderen en ouders! Ongeveer één keer per maand ben ik op school om gesprekken te houden en daarnaast kom ik regelmatig langs op school voor andere projecten, zoals workshops, lessen en voorlichtingen. Ik ben werkzaam bij diëtistenpraktijk De Groene Appel. In de praktijk begeleiden we mensen van jong tot oud met allerlei voedingsvragen. We hebben verschillende locaties in Hoogvliet, Rhoon, Pernis en Spijkenisse. Daarnaast werken we op sportclubs, bij bedrijven en bij scholen en volgen we de nodige cursussen op voedingsgebied.

Wat doet de LekkerFit! Coach op school?

Op een LekkerFit! school is er extra aandacht voor een gezonde leefstijl, er wordt meer gymles gegeven en er is een lekkerfit! coach op school werkzaam. Het werk als lekkerfit! coach varieert van informeren van groepen ouders en klassen tot individuele consulten met kinderen en hun ouders. Hiervoor worden de meetgegevens van de jaarlijkse Fittest gebruikt. Ook deze zal ik uitvoeren op school. Alle kinderen die boven het gemiddelde zitten, worden door de school uitgenodigd voor een gesprek met mij. Samen gaan we dan kijken of er verbeterpunten zijn zodat uw kind op een gezonde manier weer helemaal fit wordt! We meten en wegen de kinderen nog eens en houden rekening met lichaamsbouw en hoe actief uw kind is.
We kijken goed naar wat er mogelijk kan veranderen en maken daarvoor samen een plan. Vervolgens is het mogelijk om vervolggesprekken te plannen op school, dit gaat in overleg met u en uw kind. Ook bij andere voedingsgerelateerde problemen, bijv. als u een lastig etertje thuis heeft of als uw kind onder het gemiddelde zit wat betreft gewicht, help ik u graag! Verder zal ik waarschijnlijk ook in de school te vinden zijn, wanneer er bijvoorbeeld een project over voeding of leefstijl is, de LekkerFit! week of voor het geven van workshops voor ouders. Misschien kom ik u komend jaar dus tegen. U kunt met al uw voedingsvragen bij mij terecht!

Hopelijk tot ziens!

Melanie Vis melanie@degroeneappel.nl