LekkerFit! Op de Nieuwe Haven

Onze school is LekkerFit! en dat betekend dat er op onze school extra aandacht besteed wordt aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. Dit wordt gerealiseerd doordat alle groepen een 3e (extra) beweegmoment onder schooltijd in de week aangeboden krijgen. Daaraast kunnen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 na schooltijd vrijblijvend deelnemen aan extra beweegaanbod. Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs ‘bewegen’ en ‘groente en fruit’ blijvend aan bod komen.

Naast een extra beweegaanbod wordt op onze school water drinken gestimuleerd, eten alle leerlingen alleen groente en fruit tijdens de ochtendpauze en wordt er Lekker Fit! getrakteerd.

Bewegen en leren versterken elkaar. Vaker bewegen maakt kinderen niet alleen fitter maar draagt ook bij aan betere leerprestaties.

Onze gymjuffen!

Op de Nieuwe Haven hebben we twee LekkerFit!-juffen, juf Kim en juf Pamela.Zij verzorgen de gymlessen van de groepen 3 t/m 8 op alle locaties.

Wat vonden de juffen vroeger eigenlijk het leukst om te doen in de gymles? En wat vinden zij het lekkerste om gezond te snoepen tussendoor?

Fotogalerij

Eerstvolgende toernooi:

Tennis

Datum:

Woensdag 9 oktober 2019

Locatie:

Gezond trakteren!

Jippie!!! Je bent jarig en mag trakteren op school. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en daar hoort een feestelijke traktatie bij!De richtlijn van Lekker Fit! Trakteren is simpel, het principe is: één is genoeg en klein is oké.
De traktatie is klein en bevat daardoor geen of weinig calorieën. De kinderen krijgen zo minder vet, suiker en zout binnen. Daarnaast leren kinderen en ouders om het bij één portie te laten, op school en thuis. Zo vieren we wél feest, mèt wat lekkers én blijft iedereen Lekker Fit!.

We hopen dat jullie thuis heel erg je best gaan doen om een zo gezond mogelijke traktatie mee te nemen naar school. Dan mag hij in de klas worden uitgedeeld en opgegeten! Ideeën voor gezonde traktaties vind je HIER.

ps. Ook een traktatie voor de meesters en juffen mag heel gezond zijn!

Jeugdsportfonds Rotterdam

Uw dochter wil op judo, uw zoon wil voetballen.
Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt mee aan de contributie en/of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

LekkerFit! Coach

Omdat nog niet iedereen mij kent, stel ik mij graag even voor! Mijn naam is Melanie Vis, ik ben 27 jaar, woonachtig in Rotterdam en diëtist sinds 2016. Vanaf 2016 ben ik LekkerFit!- Coach en zie ik veel kinderen met hun ouders. Ik vind het erg leuk om als LekkerFit! Coach te werken.

Schoolsportvereniging

Onze school is aangesloten bij de schoolsportvereniging en dat betekend dat de leerlingen de kans krijgen om tegen gereduceerd tarief te sporten na school. Vanuit de SSV kunnen zij dan doorstromen naar de desbetreffende verenigingen.

NIEUWS

Ouder-Kindtoernooi Feyenoord

Woensdag 25 september was het jaarlijkse ouder-kindtoernooi van Feyenoord voor de groepen 3 en 4. Vorig jaar kon het toernooi door het slechte weer niet

Read More »

Lange mannen back to school!

Alle Lange Mannen van het nationale volleybalteam gaan back to school! Zij komen aanstaande donderdag ook naar onze school om dan een presentatie en een

Read More »