Integraal kindcentrum De Nieuwe Haven

een heerlijke plek
om te leren én te spelen

Bij kindcentrum De Nieuwe Haven vindt u basisschool, kinderdagverblijf, peuteropvang én BSO samen onder één dak. Dat is fijn voor ouders én voor de kinderen. Kinderen van 0 jaar t/m groep 8 groeien hier met elkaar op, maken vriendjes, spelen samen en leren samen.

Wij vinden dat ieder kind recht heeft op een plek waar hij/zij gelukkig kan zijn, zich gerespecteerd voelt en kan opgroeien tot een zelfstandig en zelfbewust mens met oog voor anderen en de omgeving. De Nieuwe Haven is zo’n plek. Hier kan elk kind zich naar eigen vermogen, op cognitief en sociaal emotioneel gebied ontplooien. Zo leggen we een basis voor de rest van het leven.

Kom eens langs om te kijken hoe leuk het bij ons is!

Alle kinderen zijn welkom bij kindcentrum De Nieuwe Haven. Wilt u een keer komen kijken op het kinderdagverblijf, de BSO, de peuterspeelzaal of de basisschool? Dan kunt u een rondleiding aanvragen en dan vertellen wij graag alles over onze werkwijze en laten we zien hoe leuk het bij ons is.

U vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

Contactgegevens en aanmelden kindcentrum

Kindcentrum De Nieuwe Haven is gevestigd aan de Nassauhaven 180

Basisschool De Nieuwe Haven: (010) 48 526 15, denieuwehaven.eu
Kinderdagverblijf en BSO KindeRdam: (010) 44 300 33, kinderdam.nl
Peuteropvang Peuter&Co: (010) 31 087 04, derotterdamsepeuterschool.nl

Kinderopvang

Het kinderdagverblijf en de peutergroepen zijn een voorschool. Dat betekent dat we de kinderen op speelse wijze
voorbereiden op de basisschool. Er is veel
aandacht voor taal en woordenschat.

Daardoor kunnen kinderen een betere start maken op de basisschool. Natuurlijk spelen we ook heel veel. Het liefst buiten, op onze prachtige buitenspeelplaats.

Basisschool

De groepen 1-2 en een groep 3 van basisschool De Nieuwe Haven zijn gevestigd op deze locatie.
De overgang van opvang of peuterspeelzaal naar basisschool verloopt hierdoor heel soepel.

Onze school biedt een gestructureerde rustige sfeer. Onze leerlingen zullen zich in samenwerking met anderen ontplooien en zich vaardigheden eigen maken die nodig zijn voor een kansrijke toekomst.
Onze focus ligt op het behalen van maximale cognitieve resultaten met daarnaast aandacht voor creativiteit en wereldoriëntatie.

Tevens zijn wij een Lekker Fit! school.


BSO

Op de BSO krijgen de kinderen alle ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. We doen aan sport en spel, creativiteit, muziek en we maken uitstapjes. Even lekker chillen met je vriendjes of wegdromen in een boek mag natuurlijk ook.

 

Nieuwsberichten

Nieuws uit groep 1/2A

Naar de kinderboerderij Op 24 maart is groep 1a en 2a naar de kinderboerderij geweest voor een les ‘Beestenboel’.De kinderen hebben daar de dieren bekeken

Lees verder »

Verteltassen

Verteltassen Verteltassen voor kinderen in groep 1,2 en 3:Een paar jaar geleden hebben de ouders in samenwerking met De talentfabriek verteltassen gemaakt.We hebben tassen met

Lees verder »

IKC: Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek IKC Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Deze week zijn wij gestart met de Kinderboekenweek, thema Beroepen.In verband met de Corona-maatregelen, hebben wij de opening kleinschalig gehouden.

Lees verder »

Nieuw schooljaar!

Het schooljaar is weer begonnen! Deze week zijn we weer begonnen met een nieuw schooljaar. Door Covid19 konden de ouders heel lang niet in de

Lees verder »