Groep 3/4

Basisschool de nieuwe haven

Welkom in onze groep!

In onze groep zitten 7 kinderen in groep 3: Jameiro, Halenur, Jayhanti, Safwan, Muhammet-Ali, Mohaymen en Youssra en in groep 4 zitten: Delaine, Jayson, Yassin en Jiliano. 

Op de eerste schooldag hebben alle kinderen een gelukspoppetje gekregen, ze hebben het aan hun tas of etui gehangen. We hopen dan ook dat het voor iedereen een heel gelukkig schooljaar wordt! 

Op maandag, dinsdag en woensdag werkt juf Francien van Bodegom met de kinderen en op donderdag en vrijdag zult u juf Petra Stortenbeker zien. Op woensdag, donderdag en vrijdag loopt Casper Nebbeling stage in de groep. Hij volgt de opleiding tot onderwijsassistent op het Albeda College en zit in het derde jaar van zijn opleiding. 

De eerste week hebben we met elkaar kennis gemaakt en het was fijn dat we weer allemaal naar school konden komen. 

Groep 3 is gestart met de taalmethode: Veilig Leren Lezen, een vernieuwde versie, met allerlei mooie materialen die de kinderen helpen bij het leren lezen. Als u dit leest kennen de kinderen de letters: i, k, m en s al. Er gaat een wereld voor de kinderen open! We vragen u thuis met uw kind te oefenen, als wij leesbladen mee naar huis geven. Samen met uw kind 15 minuten per dag lezen is al genoeg. 

Ook groep 4 gaat binnenkort met een nieuwe taalmethode werken: Taal op Maat en Spelling op Maat. Zij ronden eerst nog de methode Veilig Leren Lezen af.  

Het rekenen in groep 3: Uw kind leert + en – sommen tot 20, geldsommen, klokkijken; de hele uren en de halve uren, meten en de getallen rij tot 100.  

De kinderen in groep 4 leren dit schooljaar: + en – sommen tot 100, meten met een liniaal, geldsommen, klokkijken, en komen de tafels van vermenigvuldiging aan bod. 

Andere vakken als: Trefwoord, Schrijven, Wereldoriëntatie, Kwink (=sociale vaardigheden), Handvaardigheid en tekenen staan ook op het weekrooster. De kinderen krijgen 3 keer per week gymles van juf Kim Janssen.  

Heeft u een vraag dan kunt u ons na 14.15 uur aanspreken, dan hebben wij tijd om u te woord te staan. Kan uw kind niet naar school komen, wilt u dat dan telefonisch doorgeven op het nummer van de school: 010 4123274 

We hopen er een heel leerzaam en goed schooljaar van te maken. 

Met vriendelijke groet,                  

Petra en Francien      

Nieuws!

Bewegend Leren

Bewegend Leren In groep 3d/4d zijn we sinds enkele weken gestart met bewegend leren.  Buiten of in de gymzaal sporten terwijl wetegelijkertijd aan het rekenen zijn.

Lees verder »

Thema Bouwen

Thema bouwen De afgelopen 5 weken hebben we met de kleuters gewerkt over het thema bouwen. Het is een heel leuk thema waarbij we van

Lees verder »

De laatste weken

De laatste weken De laatste schoolweken tot de zomervakantie zijn aangebroken. Groep 3 werkt op dit moment in Veilig Leren Lezen kern 10. Zij leren

Lees verder »

Update uit onze groep

Update uit onze klas! We zijn alweer de laatste weken van het schooljaar ingegaan. Wat hebben we de afgelopen maanden veel geleerd, gelachen en gedaan.

Lees verder »

Fotoboek