Groep 3/4

Basisschool de nieuwe haven

Welkom in onze groep!

Na een lange zomervakantie zijn we op maandag 30 augustus 2021 weer naar school gegaan.

Voor de 10 kinderen in groep 3 een spannende dag…Gelukkig kennen ze juf Francien nog van de kleuterklas, maar veel dingen zijn in groep 3 toch echt anders. Een ander lokaal, geen huishoek, bouwhoek of zandtafel om in te spelen, veel meer stil zitten aan een tafeltje, schrijven in een schrift. En… leren lezen! Natuurlijk ook rekenen en schrijven en de betekenis van nieuwe woorden leren.

En dan is de juf ook nog groep 4 aan het les geven en moeten de kinderen van groep 3 even zelfstandig werken. Dat is best even wennen, maar de ervaring leert dat dat allemaal goed komt.

Voor de 6 kinderen van groep 4 is ons lokaal bekend, zij zullen dit schooljaar ook veel nieuwe dingen gaan leren:

-Moeilijkere woorden leren lezen en opschrijven en wat betekenen die nieuwe woorden?

-Aan elkaar leren schrijven en het leren schrijven van de hoofdletters

-Sommen maken tot 100, rekenen met geld, meten, leren klokkijken, ook de digitale klok

-De tafels van vermenigvuldiging

We hebben 2x pauze; om 10.00 uur eten we fruit/groenten en drinken de kinderen water, we spelen buiten op het plein voor de school. Om 12.00 uur eten we brood en drinken er water of melk bij.

Op maandag en woensdag staat gymnastiek op het rooster, wilt u uw kind hiervoor op maandag gymkleren en gymschoenen mee naar school geven. Op woensdag krijgt uw kind het weer mee naar huis, zodat u het thuis kunt wassen. Meester Joeri geeft de gymlessen.

Juf Petra zult u over een aantal weken zien, zij is nog aan het herstellen van een operatie, tot die tijd geeft Juf Elma op donderdag en vrijdag les aan de groep.

Bij vragen kunt u ons telefonisch bereiken op:
010-4123274 (na 14.15 uur).

We hopen er een fantastisch schooljaar van te maken!

Hartelijke groeten,

Petra Stortenbeker, Elma Groenenwegen, Francien van Bodegom

Nieuws!

Verteltassen

Verteltassen Verteltassen voor kinderen in groep 1,2 en 3:Een paar jaar geleden hebben de ouders in samenwerking met De talentfabriek verteltassen gemaakt.We hebben tassen met

Lees verder »

Nieuws uit groep 5/6

Nieuws uit groep 5/6 Kunstproject NEstudio’s De afgelopen twee weken zijn wij in de klas bezig geweest met een kunstproject.  Verschillende kunstenaars hebben een kunstwerk

Lees verder »

Fotoboek