Groep 1/2a

Basisschool de nieuwe haven

Welkom in onze groep!

Hallo!
Wat leuk dat je even komt kijken op onze website. Wij zijn de eerste kleutergroep (groep 1/2A) van IKC De Nieuwe Haven. We zijn het jaar gestart met 14 leerlingen: Mustafa, Poyraz, Hamza, Benyamine, Imrane, Jae-lynn, Nour, Amin, Jiovanni, Jaylano, Juan, Safae, Kumsal en Mohamed. En er komen steeds meer vriendjes en vriendinnetjes bij!
Juf Sanne is er elke dag en meester Ahmet is op maandag en dinsdag in de klas om te helpen met kleine kringen van onder andere rekenen en wetenschap en techniek. Op de andere dagen krijgen we ook gymles van de meester. Dit is fijn, want daarom krijgen we heel veel extra aandacht bij onze ontwikkeling!
Het schooljaar is nu een beetje raar begonnen door het Covid-19 virus en daarom moeten wij nu zelf naar binnen lopen, maar wees gerust ouders/ verzorgers: dit kunnen wij al heel erg goed!

Wij zijn elke dag van 08:20 uur tot 14:00 uur op school. Daarom eten we om 10:00 uur ons gruit (groente en fruit) en om 12:00 uur brood op school.
Wij vinden het fijn als wij gezond eten mee krijgen naar school, want zo leer ik wat gezond is en hier profiteer ik mijn hele leven van. Door een gezonde leefstijl krijgen wij de ruimte om onze talenten te ontwikkelen en langer en gezonder te leven.

We leren veel met de methode Kleuterplein. Raai de Kraai helpt ons daar ook veel bij! Er komen leuke, leerzame en actieve taal- en rekenspelletjes aan bod.
Elk thema heeft heel veel creatieve activiteiten: drama, bewegen, muziek en handvaardigheid. Ook krijgen we op donderdag creatieve lessen van een leerkracht van Villa Zebra.
Naast Raai de Kraai hebben wij ook andere handpoppen in de klas, zoals Arie de Letteruil, Agent met de Rijmpet en Jonnie de Woordspin.

Hopelijk mogen jullie binnenkort kennis komen maken.
Misschien tot snel!

Groetjes, Groep 1/2A

Nieuws!

Circus

Circus Vorige week was het circus op het schoolplein! Alle twee de verschillende voorstellingen hebben we mogen bezoeken. We hebben geleerd over de verschillende artiesten

Lees verder »

Thema: Bouwen

Thema Bouwen is geopend! Deze week zijn wij gestart met het thema bouwen. Alle activiteiten die wij op school uitvoeren zijn rondom dit thema. Zo

Lees verder »

Nieuwsbrief IKC

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),  In deze nieuwsbrief laten we allemaal zien wat we de afgelopen tijd hebben gedaan. Met vriendelijke groet, Team IKC De Nieuwe

Lees verder »

Poppetjes voor geluk

Poppetjes voor geluk Maandag 31 augustus hebben wij onze eerste schooldag gehad en dat was wel weer leuk na zo’n lange vakantie. Omdat het vorige

Lees verder »

Fotoboek