Groep 1/2a

Basisschool de nieuwe haven

Welkom in onze groep!

Welkom in de klas!

Welkom in groep 1/2 A. De klas van Jae-lynn, Jaylano, Jiovanni, Juan, Kumsal, Loraiza, Maks, Mariam, Mohamed,  Nour, Safae, Sham, Sione en Yagoub.

In onze klas spelen wij veel, maar leren wij nog meer! Wij leren taal, rekenen, motoriek en sociale vaardigheden. Zo leren wij bijvoorbeeld de cijfers tot en met 20 en tellen nog veel verder. Ook leren wij tellen met sprongen van twee. Wij leren meten, wegen, vormen en kleuren.
Ook leren wij goed luisteren naar een verhaaltje en hier vragen over beantwoorden, wij leren mooie zinnen maken, rijmen en soms ook een nieuwe letter.
Met sociale vaardigheden leren wij hoe wij netjes met elkaar omgaan, hoe je samen moet spelen en welke emoties wij kunnen voelen.

Hiervoor werken wij met verschillende methodes. Met Raai de Kraai van Kleuterplein leren wij alle vakken. Naast Kleuterplein gebruiken wij voor rekenen nog Rekenrijk enWereld in getallen en voor taal Fonemisch bewustzijn en Logo3000.

Omdat wij lekker Fit willen worden, spelen wij ook veel buiten en gymmen wij 3 keer in de week. Daarnaast hebben wij het regelmatig in de klas over gezonde voeding. Om 10 uur eten wij gruit (groente of fruit) en drinken wij water of melk. Om 12 uur eten wij ook op school, dan eten wij een gezonde boterham. Daardoor krijg ik meer ruimte om mijn talenten te ontwikkelen en langer & gezonder te leven.  

Wij hopen binnenkort kennis met jou te mogen maken! 

Nieuws!

Nieuws uit groep 1/2A

Naar de kinderboerderij Op 24 maart is groep 1a en 2a naar de kinderboerderij geweest voor een les ‘Beestenboel’.De kinderen hebben daar de dieren bekeken

Lees verder »

Verteltassen

Verteltassen Verteltassen voor kinderen in groep 1,2 en 3:Een paar jaar geleden hebben de ouders in samenwerking met De talentfabriek verteltassen gemaakt.We hebben tassen met

Lees verder »

IKC: Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek IKC Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Deze week zijn wij gestart met de Kinderboekenweek, thema Beroepen.In verband met de Corona-maatregelen, hebben wij de opening kleinschalig gehouden.

Lees verder »

Nieuw schooljaar!

Het schooljaar is weer begonnen! Deze week zijn we weer begonnen met een nieuw schooljaar. Door Covid19 konden de ouders heel lang niet in de

Lees verder »

Fotoboek