Groep H5a

Basisschool de nieuwe haven

Welkom in onze groep!

Even voorstellen…

Dit is de pagina van groep 5a van basisschool De Nieuwe Haven. We zijn totaal met dertien in de klas. Zeven meisjes, vijf jongens en Meester Roel. De meester staat alle dagen voor de klas.

Bij rekenen leren we dit jaar de tafels van 1 t/m 10. Aan het eind van het jaar moeten we deze kunnen dromen. Wekelijks oefenen we met klokkijken. Eerst nog op de analoge klok en later dit jaar gaan we aan de slag met de digitale tijden. Naast rekenen zijn we iedere dag bezig met boeken en teksten lezen bij Atlantis. Dit heeft te maken met goed leren lezen en begrijpend lezen. Dit jaar krijgen we ook voor het eerst geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek. De kinderen zijn tijdens deze lessen ontzettend enthousiast en geïnteresseerd. Verder luisteren we iedere week naar de Bijbelverhalen en de spannende, grappige voorleesboeken welke de meester voorleest in de klas.

In onze klas hebben we allemaal een plantje gekregen. Iedere week geven we de planten één of twee keer water. We leren dat we goed voor de natuur moeten zorgen. Dit begint bij ons eigen plantje, maar we maken ook regelmatig de straat schoon. We snappen er niets van dat er vaak best veel afval op straat ligt.

Groep 5 wordt een leerzaam jaar. We leren van alles. Omdat we op school zo hard werken, krijgen we niet iedere week huiswerk mee naar huis. Wel moeten we thuis iedere dag 15 minuten lezen en oefenen we de tafels. Ook kunnen we thuis oefenen met klokkijken door hulp te vragen aan onze ouders, verzorgers, broers, zussen of wie er ook maar in de buurt is.

De Nieuwe Haven is een LekkerFit! School. We doen veel aan beweging en gezond eten. Iedere dinsdag en woensdag gaan we naar de gym. Later dit jaar komt daar ook nog zwemmen bij, maar dat is pas in februari. In de pauzes eten we fruit en gezond beleg op onze bruine boterhammen. We drinken water/melk of thee. Tussen de lessen door doen we regelmatig extra bewegingsoefeningen. Wilt u meer informatie over LekkerFit!? Ga naar het kopje van LekkerFit! op onze website.

Groep 5 wordt een gezellig en leerzaam jaar! Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in de klas. Het is belangrijk dat we goed op elkaar letten, zodat iedereen met een fijn gevoel naar school komt. Tijdens Kwink oefenen we onze sociale vaardigheden. We leren hierbij hoe we goed met elkaar om kunnen gaan.

Iedere dag starten we om 08.30uur. De bel gaat al om 08.20uur, dus dan kunnen de kinderen alvast lekker gaan lezen! Op maandag, dinsdag en donderdag hebben we leertijduitbreiding (LTU). Dan gaan de kinderen om 15.30uur naar huis. Woensdag en vrijdag zijn we om 14.00uur uit.

Heeft u vragen of wilt u iets doorgeven? Stuur mij gerust een berichtje via Social Schools. Ziekmeldingen gaan via het nummer: 010 4854392.

Groeten,

Meester Roel

Nieuws!

Fotoboek