Groep H4b

Basisschool de nieuwe haven

Welkom in onze groep!


Hallo iedereen,

Wij zijn de kinderen van groep 4B. Wij hebben 11 kinderen in de klas en twee hele leuke juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag krijgen wij les van Juf Jenneke. Op donderdag en vrijdag krijgen wij les van Juf Melanie.

Bij ons in de klas leren we allemaal verschillende dingen. We leren over rekenen, taal, schrijven, spelling en nog meer. We willen altijd alles weten en zijn een hele leergierige klas.

Het leukste om te doen in de klas vinden we lezen. Iedere ochtend beginnen we met lezen voor 15 minuten. Maar soms bij onze Atlantis lessen mogen we ook vrij lezen. Dan mag je met een kussen en een knuffel een plekje zoeken in de klas en lekker in je boek lezen.

Ook schrijven vinden wij erg leuk, maar daar moeten we nog wel veel mee oefenen. We leren nu hoe we woorden aan elkaar moeten schrijven en dat gaat steeds beter.

Bij rekenen moeten we ook altijd hard werken. We moeten in groep 4 namelijk veel nieuwe dingen leren. We leren dit jaar bijvoorbeeld klokkijken en de tafels. Ook moeten we snel leren rekenen en sommen maken.

Onze school is een lekker Fitschool. Dat betekent dat wij gezond eten en lekker bewegen. We hebben drie keer in de week gym van juf Pamela. Dit is op dinsdag, woensdag en donderdag. In de ochtendpauze eten we altijd fruit of groente dat is goed voor ons. In de middagpauze mogen we lekker brood eten. We drinken op school altijd water of melk.

We moeten er wel voor zorgen dat we op tijd op school zijn,zodat we goed kunnen leren. Daarom zullen we vertellen wat de schooltijden zijn:

Om 08.20 uur gaan de deuren open.

Om 08.30 uur moeten we in de klas zijn, want dan begint de les.

Op woensdag en op vrijdag zijn we om 14:00 uur uit.

Op maandag, dinsdag en donderdag zijn we om 15.30 uur uit.

Op maandag, dinsdag en donderdag hebben we LeerTijdUitbreiding (LTU). Daar leren over kunst & creatie, verkeer, bootcamp, chemische chaos en de computer.

Wij zijn een hele leuke, lieve klas waarbij iedereen elkaar helpt en iedereen belangrijk is. Wij hebben geleerd dat we samen ervoor moeten zorgen dat het voor iedereen leuk is om school. Dit hebben we geleerd bij de lessen van Kwink & Trefwoord.

Als we hard werken in de klas en er tijd over is mogen wij vaak van de juffen spelen. We hebben veel lego in de klas en veel spullen om mee te knutselen. Ook spelen we graag spelletjes.

Groetjes van
Oumou, Lina, Këano, Laila, Yunus, Abdoulrahman, Chance, Berkay, Sumeyye, Sitara en Daniël.  

 

Nieuws!

Fotoboek