Werkweek groep 8

Werkweek dag 1

De eerste dag werkweek zit er alweer op.   

En wat was het een fantastische dag!  

Gisteren kwamen de leerlingen om 11:00 op school om te genieten van een heerlijke lunch en rond 12 uur vertrokken wij met de bus naar de bosrijke omgeving van Amerongen.  

Eenmaal aangekomen bij ons mooie kamphuis mochten de leerlingen, na een korte uitleg over de regels & het bespreken van de afspraken, hun kamer gaan opzoeken.  De koffers gingen open en de bedden werden zeer goed opgemaakt. Wat fijn dat veel kinderen dit thuis al hadden geoefend.  

We begonnen het middagprogramma met het welbekende Zweedse Renspel. De leerlingen gingen in groepjes hier enthousiast mee aan de slag.  

Na een heerlijk sapje en snackje gingen we op weg naar het grote bos om hier het spel levend stratego te spelen. De kinderen gingen in twee teams, het rode en het groene team, het gevecht aan en moesten proberen om de vlag van de tegenstander te veroveren. Na veel tactisch overleg en het goed verdelen van de rangen begon het spel. De kinderen hebben heel slim en goed gespeeld.  

Ze hebben genoten! 

Na een mooie wandeling door het bos terug naar het kamphuis gingen we lekker dineren. Na een heerlijk maaltijd gekookt door juf Marja begonnen we aan het avondprogramma.  

Het was al donker buiten dus de leerlingen moesten hun zaklamp goed gebruiken.  Ze moesten een route door het bos lopen, zonder leerkracht, en op zoek gaan naar reflecterende objecten. Dit was in het begin even spannend en lastig maar uiteindelijk zijn alle groepjes veilig aangekomen bij de eindbestemming.  

Na een lekker glaasje limonade en het nuttigen van het gekochte snoep in de snoepwinkel gingen we lekker de dag afsluiten bij het kampvuur.  

Er werd een mooi verhaal verteld en hierna gingen de leerlingen heerlijk naar hun kamers toe. 

Tandenpoetsen, pyjama aan doen en lekker gaan slapen.  

Het duurde even voordat alle kinderen in dromenland waren maar uiteindelijk was het heerlijk stil. 

 

Met vriendelijke groet,

Roberto Baltazar

Leerkracht groep 7/8

Plaats een reactie