Nieuws uit groep H1/2

De eerste week in groep 1/2 van het hoofdgebouw De Nieuwe Haven 

 

De eerste schoolweek is alweer achter de rug. Spannend ! De kinderen maakten kennis met nieuwe vrienden, nieuwe juffen en een ander klaslokaal door met elkaar te spelen en lessen te krijgen. Het was even wennen, maar het is al heel gezellig in de groep !

Op dit moment zijn er 13 kinderen in onze, maar binnenkort komen er nog 2 nieuwe vrienden bij. Zij zijn van harte welkom ! Er wordt lesgegeven door 3 juffen: juf Yvon, juf Brigitte en juf Anja. Juf Yvon is onze IB’er, maar geeft ook les aan de kinderen op woensdag. Juf Brigitte is onderwijsassistent . Zij maakt mooie themahoeken, helpt kinderen in kleine kringen, maar niet op vrijdag. Dan is zij vrij. Juf Anja , dat ben ik, geeft les op alle dagen behalve op woensdag, want dan is juf Yvon er samen met juf Brigitte. 

Deze eerste week hebben de kinderen kennis gemaakt met ons en is er al veel aangeboden & geleerd.
Zoals :
-Sociale contacten maken, samen spelen & delen
-De letter d
-Van vol naar leeg
-Van zwaar naar licht
-Nieuwe woordenschat kaarten
-Tellen tot 10 ( gr 1) en tot 20 ( gr 2)
-en natuurlijk voorlezen !

In onze kleutergroepen wordt er gewerkt met Kleuterplein, klankkastjes,  Woordenschat Logo 3000,  3 extra rekenmethodes,  de sociaal/emotionele methode KWINK, Lekker Fit , logopedie, fysio, IB, Villa Zebra en nog meer.

Om u hiervan op de hoogte te houden worden er iedere week berichten geplaatst op Social Schools. Ouders krijgen een persoonlijk account om hierop in te loggen. Hier kunt u berichten lezen over alle gebeurtenissen op school. Ook over deze gezellige groep 1/2 . Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met de door u aangegeven privacy behoeften. Wij hopen dat u onze website wilt volgen, zodat u kunt zien en lezen wat uw kinderen doen en leren op school .

Dit is het voor nu. Wij houden u op de hoogte. Tot de volgende keer !

Met vriendelijke groeten van de juffen gr 1/2 

Plaats een reactie