Thema: Bouwen

Het thema BOUWEN. 
 

Dit keer hebben we over het thema BOUWEN gewerkt.
In de klas was een echte bouwhoek voor timmermannen/vrouwen en bouwvakkers.

Tijdens de werklessen hebben we huisjes gemaakt van doosjes en muren-papier. Ook maakten de kinderen kunstbouwwerken.

Op de kralenplankjes zijn afbeeldingen nagemaakt, net als met de grote Knex. Nabouwen is goed kijken en soms een uitdaging. Natuurlijk is Bob de Bouwer gekleurd, uitgeknipt en weer op geplakt ; net als een puzzel. In de bouwhoek hebben we met schroeven en moeren geprobeerd om een step, skate-board of een fiets te maken. Met veel passen en meten is dat gelukt.

We hebben veel geleerd over meten met een rolmaat, inhoud, hoog en laag, metselen, behangen, bruggen, tunnels en graven. Maar ook over nabouwen, natekenen en afbeeldingen namaken. De woordenschat van de kinderen is zeker aan de orde gekomen naast het rekenen, bouwen, goede zinnen maken en de motoriek.

 

De zandtafel veranderde in een ZAAGSELTAFEL.
Er is een flat gemaakt met behang, vloerbedekking en een echte inrichting met meubels en onze familie.
Op dinsdag 1 juni wandelden we naar het IKC om naar een circus-voorstelling te kijken in de open lucht : GEWELDIG !

In de klas werden muren gebouwd met echte steentjes en bakmeel. Zo leuk om te doen !
We kregen folders om daar gereedschap uit te zoeken, uit te knippen en op te plakken in onze gereedschapskist(koffer).
Ook mochten we ECHT stofzuigen met een stofzuiger. Erg handig met al dat zaagsel op de vloer 😂. Met een hamer hebben we onze voornaamletter met spijkers getimmerd en met draad gewikkeld. 

Nieuwe woorden zoals deurbel – voordeur-sleutelgat-deurmat- flat en nog meer hebben we geleerd.
In een teiltje met water mochten we ontdekken welke materialen DRIJVEN & ZINKEN.
En met groep 2 zijn er plattegronden getekend. Best moeilijk, ook voor de juf !  En we hebben elkaar gemeten : Hoe lang ben jij ?

Verder : -het leren en oefenen van de letter B (uitspreken als “bu “) -het samen een grote vloerpuzzel maken-het spelen met de RIJMBAL.

 

 

 

Alles heeft een DOEL. Uw kind leert veel op onze school.
De leerkrachten vertellen deze doelen , doen het voor, doen het samen, kinderen doen het zelf , leerkrachten helpen en vragen het na = wat hebben zij geleerd ?

Deze doelen zijn o.a :
-Groep 1 : eenvoudige afbeeldingen nabouwen-bouwen- motoriek – samenwerken- korte zinnen maken, nazeggen- woordenschat -vertellen-tellen en terug tellen t/m 10- fantasie-zelfstandigheid.

Groep 2 : -terugtellen van 20 naar 0- stappen van 2 maken -even en oneven getallen – 3 D afbeeldingen nabouwen- passen & meten- fijne motoriek – samenwerken- woordenschat- de letter B- lange zinnen maken ( o.a 7 woorden) -vragen stellen -vertellen waar een verhaal over gaat in goede zinnen – fantasie – zelfstandigheid.

De kinderen werken spelend met veel plezier hard aan hun ontwikkeling. 

Helaas kunnen wij niet overal foto’s van maken. Het is slechts een indruk. Maar met trots op de kinderen tonen wij deze foto’s. In de hoop dat wordt begrepen dat kleuters harde werkers zijn ! 

Veel plezier met de foto’s en tot het volgende thema: VAKANTIE ! 

 

Plaats een reactie