Thema bouwen

De afgelopen 5 weken hebben we met de kleuters gewerkt over het thema bouwen. Het is een heel leuk thema waarbij we van alles gedaan en geleerd hebben. We hebben natuurlijk veel gebouwd, maar ook alle andere zaken die met wonen te maken hebben zijn aan de orde gekomen.

We hebben waterleidingen aangelegd waar we echt water doorheen lieten stromen. We hadden een timmerwerkplaats en een plek waar de kinderen kapot gereedschap uit elkaar konden halen. In de klas hadden we een verfmengafdeling waar de kinderen de mooiste kleuren gemaakt hebben en 3 poppenhuizen waar de poppetjes gingen verhuizen en waar met kleine tegeltjes een plein gelegd moest worden met een mooi patroon.

In de huishoek moest schoongemaakt worden, want er moesten foto’s gemaakt worden voor het TE KOOP- krantje.

In ons winkeltje met schroeven en moeren in verschillende maten hebben we veel telspelletjes gedaan.

Ook bij het buitenspel hebben we hutten gebouwd met kleden en kastelen gebouwd in de zandbak.

We hebben nog veel meer gedaan, maar dan zou dit stukje veel te lang worden.

We hopen dat jullie genieten van alle foto’s.

Groetjes van juf Renate, Juf Esther en juf Petra

Plaats een reactie