Update uit de klas!

Sinterklaasfeest

De afgelopen weken zijn we in de klas druk bezig geweest met Sinterklaas. 

Liedjes zingen, je schoen zetten, opruimpiet, lootjes trekken, surprise maken en het allerleukste: Je surprise uitpakken. Dit laatste gebeurde vrijdag 4 december. 

De leerlingen hebben echt hun best gedaan op het maken van een mooie surprise en het maken van een leuk gedicht. Het was een geweldige dag! 

Animatie Variatie

Juni 2021 gaan wij met groep 7/8 naar het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam) een filmochtend bezoeken. Ter voorbereiding kregen wij vandaag les in het maken van een eigen film. De leerlingen kregen na een duidelijke uitleg ruim de tijd om in een groepje een eigen film te maken. Een film die helemaal gemaakt is met papier en met foto’s.  

De leerlingen moesten eerst een verhaallijn bedenken voor hun film. Hierna volgde het ontwerpen van de acteurs en alle andere voorwerpen die ze wilden gebruiken. Uiteindelijk mochten de leerlingen de film gaan ‘schieten’ Foto voor foto. Om een film te maken van 5 seconde zijn er wel 40 foto’s nodig. 

De leerlingen hebben allemaal schitterende minifilmpjes gemaakt. Deze films worden ook getoond tijdens ons bezoek aan het filmfestival op een groot bioscoopscherm onder begeleiding van hiervoor speciale gecomponeerde klassieke muziek. Heel gaaf!   

Plaatsing Stolpersteine

Vorig schooljaar zijn we met groep 7/8 begonnen met een project over de Stolpersteine. Deze ‘’Struikelstenen’’ zijn herdenkingsstenen die worden geplaatst voor de huizen van families die zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog.  Dit jaar werden er meerdere stenen geplaatst op het Noordereiland ter nagedachtenis aan deze omgekomen families. 

 Samen met kunstenares Ellen Vomberg zijn we aan de slag gegaan met het ontwerpen van een maquette van het Noordereiland. Op deze 3D maquette zijn de families te vinden van de leerlingen die schooljaar 2019/2020 in groep 7/8 zitten.

Op de onderstaande website kunt u nog meer informatie vinden over het plaatsen van de Stolpersteine en over de maquette 

https://www.noordereiland.org/2020/stolpersteine-op-het-noordereiland/

Plaats een reactie