Update groep H1/2

Sinterklaastijd

Dit keer natuurlijk over de Sint & zijn roetveeg Pieten. Spannende tijden met veel plezier, knutselen , dansen en zingen. 

Vol spanning keken we iedere dag naar het Sinterklaasjournaal , dansten en zongen we liedjes. We maakten o.a Pietenmutsen, een Pietje, een boot en een schoentje in de hoop dat de Pieten langs zouden komen . En gelukkig : we kregen allemaal een cadeautje in onze schoen met kruidnoten ! De Pieten hadden wel veel rommel gemaakt, die we eerst moesten opruimen. Dat was een hele klus. Maar het cadeautje maakte alles goed. 

In de gymzaal kregen we Pieten-gym van hoofdpiet Chelsea . Dat was soms moeilijk, maar we waren allemaal geslaagd !  In de klas leerden we de letter P letter S van Piet en Sint. We maakten ook andere woorden met deze letters als beginklank of eindklank.  Natuurlijk leerden we nog veel meer woorden, zoals mijter, staf,  tabbert, pofbroek, stoomboot, kade & surprise.

Op vrijdag 4 december was het zover : Sint kon niet komen , want hij was thuis aan het werken. We gingen de klas binnen en moesten in de kring gaan zitten met onze zelfgemaakte mutsen op. In ons schoentje zat een gouden munt met chocola erin; wat fijn !
Daarna gingen we met elkaar naar de gymzaal; daar was het helemaal donker !
Wat bleek : er sliepen 2 pieten in de gymzaal ! Ze waren zo moe van al dat harde werken dat ze in slaap waren gevallen. We moesten ze wakker maken door heel hard “wakker worden ‘ te roepen .
Daarna mochten we van de Pieten 1 voor 1 het klimrek in, van de glijbaan af en een pakje in de schoorsteen doen. Ook de juf deed mee.

En toen kregen we een hele zak vol cadeautjes. De juffen en de Pieten deelden deze uit en in de klas mochten we het openmaken .
Wat waren we blij !! Het was zo gezellig ! 
Natuurlijk hebben we ook nog gespeeld in de huishoek, gekleurd, spelletjes gedaan en met elkaar gezongen en gedanst . Zo ging de tijd erg snel.
Voor we het wisten, was het 12 uur en gingen we met ons kadootje en alle werkjes weer naar huis.

Dank u Sint & Pieten, tot volgend jaar ! 

We gaan nu werken over de Kerst …..tot gauw !

Kerst!

En dan Kerst 2020. 
Het was spannend vanwege corona. We hebben er toch een gezellige kerst van gemaakt ! 
 Juf Brigitte maakte de hal mooi. 
De kinderen hebben de kerstboom in de klas versierd en we maakten mooie werkjes.
 Met juf Rowanne van Villa Zebra scheurden we groene papiertjes om er met prikkers een kerstboom van te maken. 
Juf Anja had een kerststal gehaakt met het kindje Jezus, Jozef en Maria, de wijzen , schapen en een kameel. 
De kinderen bouwden een stal, maakten met het kralenplankje kaarsen, sneeuwvlokken en een krans. Zij speelden Jozef en Maria met Jezus in de huishoek en maakten allerlei werkjes . 
 
Uiteindelijk toverden we ons traditionele avond-kerstdiner om tot een kerstlunch . Het Kerstfeest werd gevierd met het maken van een place-mat, kerststerren, kaarten voor ouderen & heerlijke wafels tijdens de pauze . 
We hebben samen heerlijk gegeten met kaas, brood , komkommer, chocolade-melk en nog veel meer. Daarna maakten we kerststukjes en wensten we elkaar een hele fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar toe. 

Plaats een reactie