Herfst in de klas

We zijn weer een maandje verder. Het is een rare tijd met Corona….alles gaat op een andere manier. Toch proberen we het voor de kinderen zo leuk mogelijk te maken.

We konden dit keer niet naar het bos voor ons jaarlijkse kabouterpad. Daarom haalden we het bos maar naar de klas. We hadden alles : mos, boomschors, takken, noten, paddestoelen, blaadjes en nog veel meer.

In onze klas was heel wat te beleven, spelen en leren.

We hadden een heksen- en kabouterhoek. Hier maakten de kinderen recepten voor de heksensoep en verzonnen ze de mooiste toverspreuken. De kabouters konden nootjes kopen in ons notenwinkeltje. In dit winkeltje kwamen heel veel rekenbegrippen aan de orde. De kinderen konden tellen, wegen, vergelijken en sorteren.

Bij onze verteltafel van de Gruffalo speelden de kinderen het verhaal na en in de bouwhoek werd een mooie paddestoel gebouwd. Onze zandtafel werd een kabouterdorp en de leeshoek was extra gezellig gemaakt.

Buiten in de zandbak maakten we de berg van Hompeltje en Pompeltje. In de berg konden de kabouters en dwergen elkaar een handje geven. Aan het eind van de herfstperiode kregen alle kinderen hun kijkdoos en alle mooie herfstwerkjes mee naar huis. We moeten plaats maken voor Sint en Piet………….

Plaats een reactie