Nieuw! ClassDojo!

Beste ouders/verzorgers,

Op onze school gebruiken een aantal klassen online punten systeem genaamd ClassDojo om leerlingen extra te motiveren. Wij (Juf Feray en Juf Jenneli) hebben ook besloten om hiermee te gaan werken. ClassDojo is een gratis school communicatie platform.

  • De leerlingen worden toegevoegd in een klas.
  • Het programma genereert willekeurig een monster voor het kind.
  • Daarna kan de leerkracht positieve en aandacht punten toevoegen die hij/zij wilt.
  • In ons video kunt u terug vinden dat wij veel meer positieve punten hebben dan aandacht punten. Dit omdat het belangrijk is de leerlingen zo positief mogelijk te stimuleren. Vervolgens is het ook belangrijk de kinderen bewust te maken van de aandacht punten, omdat die ook worden afgestraft bij ongepast gedrag.  
  • De kinderen worden per dag beloond voor hun positieve handelingen, daarnaast wordt ook hun aandacht punten in acht genomen.  
  • Uiteraard worden de kinderen niet alleen met punten beloond, maar iedere vrijdag worden er vier kinderen met de meeste punten uit de groep gekozen om hun beloning te kiezen uit een zogenaamd “box”. 

. Indien uw kind met een geschenkje thuis komt weet u dat hij/zij dit heeft verdiend.

  • Ook wordt er aan het eind van de maand een leerling van de maand uit gekozen. De leerling komt in aanmerking voor deze titel wanneer hij/zij steeds de winnaar of winnares is geweest per week.
  • De kinderen ervaren dit heel positief en doen erg hard hun best om zoveel mogelijk punten te behalen, maar heel onbewust vormen zij vaardigheden, waarden en normen die zij in de toekomst heel goed kunnen gebruiken.  

Met vriendelijke groet,

Juf Jenneli en Juf Feray

In deze video hiernaast kunt u een voorbeeld zien hoe wij ClassDojo gebruiken.  

Plaats een reactie