Hallo allemaal! 
 
Afgelopen maandag 27 januari was het weer zover, het jaarlijkse uitje naar de kinderboerderij. Na even kort lezen en kletsen in de klas was het om half 10 eindelijk zover! We gingen met de bus en tram naar Kinderboerderij De Molenwei. Na eventjes spelen met de dieren was het tijd voor de les over knaagdieren.
 
Het was heel interessant en we hebben veel geleerd over knaagdieren! We hebben gehoord dat ratten, eekhoorns, muizen, bevers, marmotten en egels allemaal knaagdieren zijn. Maar we weten nog veel meer ….
Wist je al dat…… 
 
Wist je dat een knaagdier een zoogdier is?
Wist je dat konijnen helemaal geen knaagdieren zijn?
Wist je dat een cavia een nachtdier is?
Wist je dat muizen en ratten in de stad veel te veel te eten hebben?
Wist je dat knaagdieren veel vijanden hebben?
Wist je dat de blauwe reiger een van de vijanden is?
Wist je dat de meeste knaagdieren herbivoren zijn? Ze eten vooral planten!
Wist je dat we opa hamster hebben ontmoet? Hij heeft een zachte vacht.. 
 
Gelukkig was er na de serieuze les nog zat tijd om bij alle dieren te kijken. Wow! Wat is er veel te zien op de kinderboerderij. Er waren koeien, varkens, ezels, kippen, konijnen, cavia’s, muizen, schapen, pauwen en natuurlijk de geitjes. Wat waren de geiten lief, ze vonden het helemaal niet erg om geaaid te worden!
 
Het was fantastisch! We hopen volgend jaar weer naar de kinderboerderij te gaan!
 
Groetjes,
Groep 5 van De Nieuwe Haven

Plaats een reactie