De Vakantieschool dag 3: 02-05-2018

De derde dag van De Vakantieschool!

De dag begon met een heerlijk zonnetje. Alle kinderen waren vroeg naar school gekomen om weer een dag op de boerderij te beleven. Boer Teun deed de deur open en begroette alle kinderen. Samen genoten ze van het mooie zonnetje en de boerenomgeving.

Plotseling zagen ze in de verte een prachtig dier aan komen vliegen. Het had witte en gele strepen. Het was een bij! De bij was opzoek naar felgekleurde bloemen. Alle kinderen wilden natuurlijk wel helpen. Als vogels fladderden de kinderen achter de bij aan.

Over werd er gezocht naar bloemen; bij de boom, op de stoep, in de heg, langs de muur, in de poort. En toen!! Wat stond daar! EEN VOGELVERSCHRIKKER! Wat een schrik, alle vogels vlogen en fladderden weg. Gelukkig bleek de vogelverschrikker erg aardig te zijn. Ze leerde zelfs een vogelverschrikkerdansje aan.

In de ochtend is er op de boerderij veel gedaan aan klokkijken en nieuwe woorden leren.

In de middag waren er twee gave activiteiten. De kinderen gingen bij de vogelverschrikker een salade maken. Ze sneden zelf de groenten en het fruit. Bij de bij mochten alle kinderen een eigen fotolijstje maken! En wat zijn ze mooi geworden!

Tot morgen dan maar weer…

Een reactie plaatsen