Kamp groepen 8 dag 1

Eindelijk was het zover! Het kamp voor de groepen 8 tijdens schooljaar 2016-2017. Het was een drukte van jewelste aan de Nassauhaven en op het Noordereiland. Vaders, moeders, zussen, broers, ooms, tantes, opa’s en oma’s stonden klaar om hun kanjers uit te zwaaien voor hun (meestal allereerste) kamp. Er vloeiden wat traantjes bij het afscheid en de knuffel die ze gaven was net iets langer dan normaal. Wat een spanning! En alsof deze familieleden niet genoeg waren, stond ook nog eens de rest van de school klaar om iedereen uit te zwaaien.

Maar toch zijn alle traantjes al snel weer weg wanneer de bus eenmaal op weg is naar Amerongen. In de bus was er al heel snel tijd voor grapjes, leuke gesprekken en kennismaken met de leerlingen van de andere locatie. Een beetje zingen, lachen, dollen met elkaar of lekker kletsen en de rit zat er alweer op!

Eenmaal aangekomen bij het kamphuis, was het tijd voor de regels. Wat was dat schrikken, we moeten ook corvees doen (het klaarmaken van de eetzaal, het opruimen van de eetzaal en afwassen!).

Na van de schrik te zijn bekomen, moesten we onze kamers in orde maken. Bed opmaken? Hoe moet dat ook alweer? Nou ouders, voor wie dit leest: Het is bij iedereen gelukt, ze kunnen het dus echt allemaal zelf! Al heel snel volgde de verkenning van het terrein. We kunnen hier voetballen, basketballen, in het bos spelen en we kunnen hier zelfs springen op een groot springkussen, hier gaan we ons wel vermaken! Na het terrein te hebben verkend was het tijd voor de lunch. Wat wel heel erg wennen is, is dat we deze dagen met mes en vork moeten eten, zelfs ons brood!

Daarna ons eerste bosspel; Levend stratego. Een erg leuk spel waarbij we de vlag van de tegenstander moeten vinden. Na weer even te hebben gespeeld, liepen er ineens allemaal vreemde figuren in het bos, tijdens de vossenjacht. Verscheidene meesters en juffen waren na schooltijd naar het kamp gekomen en zij deden vrolijk met ons mee. Intussen hadden we wel behoorlijk honger gekregen. En wat zijn we blij met juf Brigitte en juf Marja! Ze hadden zich uitgesloofd in de keuken en een heerlijke gezonde maaltijd klaar gezet! Iedereen heeft er smakelijk van gegeten en sommigen hebben zelfs 2x opgeschept! Wie het zijn gaan we niet zeggen, maar er werd zelfs gezegd: Dit is veel lekkerder dan hoe mijn moeder het maakt…

Na het avondeten hadden we nieuwe energie opgedaan. Allereerst is Het Zweedse Renspel gespeeld. Vervolgens heeft iedereen een poosje op de eigen kamer doorgebracht. Even wennen, even rust!

Wat er daarna gebeurde had niemand verwacht. In het donker zijn we met z’n allen het bos in gegaan. Daar zijn we tijdens een wandeling op ‘lichtstokjes’ gestuit. Er bleek een lint door het bos te zijn gespannen. Toen we dat volgden zijn we vreselijk geschrokken van allerlei heeeeeel enge figuren zoals een zwarte weduwe, een horrorclown en andere engerds.

Toen we eindelijk allemaal veilig thuis waren en bekomen van de schrik, was het echt bedtijd.

Na middernacht was het hele kamphuis in diepe rust terwijl de juffen en meesters nog even de wacht hielden. Op naar de dag van morgen!

3 gedachten over “Kamp groepen 8 dag 1”

Een reactie plaatsen