Even voorstellen....Melanie Vis

Na succesvolle schooljaren op andere LekkerFit scholen mag ik dit schooljaar als opvolger op De Nieuwe Haven als LekkerFit!-coach aan de slag! Ik heb hier enorm veel zin in! Voorgaande jaren heb ik al veel kinderen en hun ouders/verzorgers geholpen om nog fitter te worden en dit is goed gelukt!
Omdat ik nieuw ben op De Nieuwe Haven, stel ik mij graag even voor. Mijn naam is Melanie Vis, ik ben 26 jaar, kom uit Rotterdam, ben diëtist sinds 2016 en sinds vorig schooljaar LekkerFit!-coach bij LekkerFit. Ik vind het erg leuk om als LekkerFit!-coach te werken. De sfeer is goed op de scholen en ik ontmoet steeds weer andere leuke kinderen en ouders! Ongeveer één keer per 6 weken ben ik op school om gesprekken te houden en daarnaast kom ik regelmatig langs op school voor andere projecten.

Samen met mijn collega’s heb ik een zelfstandige Diëtistenpraktijk De Groene Appel. In de praktijk begeleiden we mensen van jong tot oud met allerlei voedingsvragen. We hebben vier locaties in Hoogvliet, één locatie in Rhoon en één locatie in Pernis. Daarnaast werken we op sportclubs, bij bedrijven en bij scholen en volgen we de nodige cursussen op voedingsgebied.


Wat doet de LekkerFit-coach op school?

Het werk als LekkerFit!-coach varieert van informeren van groepen ouders en klassen tot individuele consulten met kinderen en hun ouders. Hiervoor worden de meetgegevens van de jaarlijkse Fittest gebruikt. Ook deze zal ik uitvoeren op school. Alle kinderen die boven het gemiddelde zitten, worden door de school uitgenodigd voor een gesprek met mij. Samen gaan we dan kijken of er verbeterpunten zijn zodat uw kind op een gezonde manier weer helemaal fit wordt! We meten en wegen de kinderen nog eens en houden rekening met lichaamsbouw en hoe actief uw kind is. We kijken goed naar wat er mogelijk kan veranderen en maken daarvoor samen een plan. Vervolgens is het mogelijk om vervolggesprekken te plannen op school, dit gaat in overleg met u en uw kind. Ook bij andere voedingsgerelateerde problemen, bijv. als u een lastig etertje thuis heeft of als uw kind onder het gemiddelde zit wat betreft gewicht, help ik u graag!

Verder zal ik waarschijnlijk ook in de school te vinden zijn, wanneer er bijvoorbeeld een project over voeding of leefstijl is, de LekkerFit week of voor het geven van workshops voor ouders.

Misschien kom ik u komend jaar dus tegen. U kunt met al uw voedingsvragen bij mij terecht!

Hopelijk tot ziens!

Melanie Vis

LekkerFit!-coach

Meer informatie over het Lekker Fit! project op www.lekkerfit.nl