LekkerFit! op de Nieuwe Haven

Onze school is LekkerFit! en dat betekend dat er op onze school extra aandacht besteed wordt aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. Dit wordt gerealiseerd doordat alle groepen een 3e (extra) beweegmoment onder schooltijd in de week aangeboden krijgen. Daaraast kunnen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 na schooltijd vrijblijvend deelnemen aan extra beweegaanbod. Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs ‘bewegen’ en ‘groente en fruit’ blijvend aan bod komen.

Naast een extra beweegaanbod wordt op onze school water drinken gestimuleerd, eten alle leerlingen alleen groente en fruit tijdens de ochtendpauze en wordt er Lekker Fit! getrakteerd.

Bewegen en leren versterken elkaar. Vaker bewegen maakt kinderen niet alleen fitter maar draagt ook bij aan betere leerprestaties.

Onze gymjuffen!

IMG_7818Op de Nieuwe Haven hebben we twee LekkerFit!-juffen, juf Kim en juf Pamela.
Zij verzorgen de gymlessen van de groepen 3 t/m 8 op alle locaties.

Wat vonden de juffen vroeger eigenlijk het leukst om te doen in de gymles?
En wat vinden zij het lekkerste om gezond te snoepen tussendoor?

Instagram

LekkerFit! op de Nieuwe Haven is ook te vinden op Instagram!
Zo blijf je op de hoogte van de leuke dingen die we doen rondom LekkerFit!

Volg ons!

Gezond trakteren!

Gezonde-traktaties-CITYMOM.nl-7Jippie!!! Je bent jarig en mag trakteren op school. Dat is natuurlijk hartstikke leuk en daar hoort een feestelijke traktatie bij!

De richtlijn van Lekker Fit! Trakteren is simpel, het principe is: één is genoeg en klein is oké.
De traktatie is klein en bevat daardoor geen of weinig calorieën. De kinderen krijgen zo minder vet, suiker en zout binnen. Daarnaast leren kinderen en ouders om het bij één portie te laten, op school en thuis. Zo vieren we wél feest, mèt wat lekkers én blijft iedereen Lekker Fit!.

We hopen dat jullie thuis heel erg je best gaan doen om een zo gezond mogelijke traktatie mee te nemen naar school. Dan mag hij in de klas worden uitgedeeld en opgegeten en maak je ook kans om op deze website te komen, samen met je traktatie! De mooiste gezonde traktatie komt op de ‘Wall of Fame’!

Ideeën voor gezonde traktaties vind je HIER.

ps. Ook een traktatie voor de meesters en juffen kan heel gezond zijn!

Onze LekkerFit! Coach!

melanieNa succesvolle schooljaren op andere LekkerFit scholen mag ik dit schooljaar als opvolger op De Nieuwe Haven als schooldiëtist aan de slag! Ik heb hier enorm veel zin in! Voorgaande jaren heb ik al veel kinderen en hun ouders/verzorgers geholpen om nog fitter te worden en dit is goed gelukt! Omdat ik nieuw ben op De Nieuwe Haven, stel ik mij graag even voor.

Toernooien 2017-2018

IMG_7809Ook dit jaar proberen we aan veel toernooien mee te aan doen. Hierbij een overzicht wat het aanbod is dit jaar en een link waarbij je je het hele jaar door kunt inschrijven.

Schoolsportvereniging

logo-ssvfeijenoordOnze school is aangesloten bij de schoolsportvereniging en dat betekend dat de leerlingen de kans krijgen om tegen gereduceerd tarief te sporten na school. Vanuit de SSV kunnen zij dan doorstromen naar de desbetreffende verenigingen.

Jeugdsportfonds Rotterdam

JSF_ALGEMEENUw dochter wil op judo, uw zoon wil voetballen.  Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdsportfonds helpen! Het Jeugdsportfonds betaalt  mee aan de contributie en/of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.